Szőrszépítés alapelvei

Napjainkban sokan különböző technikákat alkalmaznak a szőrkezelés során, bár ezek eltérőek egymástól, alapvető szabályok vannak, amelyeket figyelembe kell venni. A következő ötletek segítenek megtartani a hajadat egészséges, élettel teli és ragyogóan csillogó formában.

1. Válasszon megfelelő termékeket

Az első és legfontosabb, amit a szőrápolásra vonatkozóan fontos megjegyezni, hogy olyan terméket kell választania, amely megfelel a haj típusának és igényeinek. A hajápoló termékek nagyon sokfélék és különböző típusúak lehetnek, de fontos, hogy megfeleljenek a hajával kapcsolatos igényeinek. Fontolja meg, hogy a samponok illeszkedjenek-e a hajához, és hogy a hajazzával igazodjanak, amely azt jelenti, hogy például olajos sampont használ olajos haj esetén. Más márkák más módszereket igényelhetnek, így érdemes minden lehetőséget kipróbálnia.

Fontos, hogy olyan termékeket válassz, amelyek nem szárítják ki a hajad, csupán kondicionálják és táplálják őket, és persze válasszon természetes alapanyagokból készült termékeket. A hajad sötétedésének megakadályozása érdekében egyszerűen vásároljon hidegen sajtolt, kókuszolajas sampont. Ami az ápolószereket és kondicionálókat illeti, válasszon olyat, amely egyensúlyban tartja a haj víztartalmát.

Szintén nagyon fontos, hogy megfelelő ápolást biztosítson a hajának a színezés, a festés és a beállítás után. Válasszon természetes alapanyagokból készült hajápolási termékeket, amelyek puhítják és nedvesen tartják a haját, amíg a festés és a beállítás teljesen megszárad.

2. Ne mossa túl gyakran

Nyilvánvaló, hogy heti kétszer-háromszor kell mosni a hajat, különösen akkor, ha hajkúrákkal dolgozik. A túl sok hajmosás egy részecske szempontjából káros lehet a haj számára. A túl sok mosás távolíthatja el a hajszálakból a nedvességet, és túl sok sok károsító anyag maradhat a hajon.

A túlzott samponozás nemcsak megszáríthatja a fejbőrt, hanem számos egyéb káros hatású vegyi anyagot is eltávolíthat a hajszálakból. Mivel ezek a vegyi anyagok eltávolítják a hajszálak természetes védelmét, azok a hajhullás és a töredezettség előidézői lehetnek.

A túl sok hajmosás számára még károsabb lehet, mivel eltávolíthatja a hajból a természetes olajokat, amelyek fontosak a hajápolásban és a hidratálásban. Az olajok lágyabbá teszik a hajszálakat, megakadályozzák, hogy kiszáradjanak és megakadályozzák, hogy töredezőek legyenek.

A túl sok hajmosás elűzi a hajban lévő olajokat, amelyek különösen fontosak a hajnak a természetes hidratálásához és szárazságának csökkentéséhez. Az olajok megvédik a hajat a szennyező anyagoktól, és segítenek megőrizni a természetes fényét. Tehát, ha heti kétszer samponoz a haját, elkerülheti a túl sok károsító hatást.

Ehelyett, használjon haj maszkokat és fújjon olajat a hajára nehéz és folyékony formában, hogy megvédje a hajat. A hajmaszkok segítenek hidratálni és ápolni a hajat. Ez segít megakadályozni a töredezettséget, a kiszáradást és a túl sok szennyeződést is.

3. Anti-pattanás rutin

Ha a hajad túl száraz és hordó, meg kell alkotnia egy anti-pattanás rutint. Ez a rutin segít eltávolítani a felesleges olajot és szennyező anyagot a hajból, és megszabadulni a fényből. A rutin tartalmazhat egy samponozást, kondicionálást és arc tisztítást.

Először is, mossa a haját alaposan samponnal, de ne túl gyakran, ne túl erősen és ne túl sok vízzel. A samponnal végezze el az olaj eltávolítását. Ezután hajkondicionálóval állítsa be a hajat. A kondicionáló kiválasztásakor fontos, hogy megtalálja a megfelelő típusú kondicionálót, amelyet egyedileg a haj hajtípusának megfelelően kell megválasztania.

Végül, alapos arcmosás. Az arcmosás az olaj eltávolításán túl segít megelőzni a pattanásokat. Arc mosáskor a bőr mélytisztítására van szükség,

A BB, a CC, és a DD krémek közti különbségek

Mi a BB krém? A BB krémek sok esetben a legszélesebb körben alkalmazott bőrápoló termékek. BB jelentése “Beauty Balm” (kifejezve skandináv nyelven, így sokan szépítő balzsamnak nevezik őket). Egy jó minőségű BB krém azonnali fedést, puhaságot, és színkorrekciót biztosíthat a bőrre, míg pótolja a bőr hidratálását, így természetes fényt adOlvass többet

Mi legyen az idei nyári megújulásodhoz a legjobb sminke?

A nyár a megújulás ideje, és a legnagyobb kérdés az, hogy milyen smink való neked? Az elmúlt évi megújulásaik korábbi évekhez képest most még fontosabbak, mivel a helyzet, szinte az egész világon arra készteti az embereket, hogy részesüljenek valamiféle önálló nyári stílus felélesztésében. Az idei nyári megújulásnak egyik kulcsa aOlvass többet